Gentle Violence (Expoziție multimedia) ~ 2016

Status: Finantat

Gentle Violence cuprinde o serie de expoziții multimedia dedicate corpului și chirurgiei, reinterpretate prin instrumentele artei contemporane. 

Suma:

1,151 RON

Galantomi:

1

Donatii:

13

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Galeria de Artă Contemporană, Muzeul Național Brukenthal, Sibiu

9 septembrie – 9 octombrie 2016

Vernisaj: 9 septembrie, ora 17:00

Artiști: Cristina Bobe (artist vizual), Sebastian Florea (sound designer), Paul Lupașcu (motion designer)

Curator: Laura Coltofean

GENTLE VIOLENCE cuprinde o serie de expoziții multimedia dedicate corpului și chirurgiei, reinterpretate prin instrumentele artei contemporane. Ediția din 2016 explorează corpul și reprezentările proiectate asupra lui prin prisma conceptului de identitate (percepție asupra sinelui) cu mijloace audio, video și fotografice, pornind de la cazul unor pacienți care au recurs la chirurgie plastică. Fotografiile realizate de Cristina Bobe, artist vizual, în timpul intervențiilor chirurgicale sunt animate de Paul Lupașcu, motion designer,  și transpuse în sunet de Sebastian Florea,  sound designer. Curatorul expoziției este Laura Coltofean, muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal.

Proiectul a debutat în 2014, la Muzeul Național Brukenthal, cu o primă expoziție (GENTLE VIOLENCE – The Heart) dedicată inimii și chirurgiei cardiovasculare, iar în 2015 a fost prezentată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Photo Romania.

GENTLE VIOLENCE este un proiect inițiat de Asociația SMART MED, o organizație non-profit și non-guvernamentală, care își propune să integreze arta în spitalele din România ca o componentă cu un impact pozitiv asupra stării de sănătate fizice și psihice a pacienților. În același timp, Asociația SMART MED este implicată și în promovarea fotografiei medicale la noi în țară.

Prin expoziția GENTLE VIOLENCE ne propunem să încurajăm artiștii în a se raporta la spitale și, în general, la lumea medicală ca la o posibilă sursă de inspirație pentru proiectele lor,  să susținem organizarea de expoziții în spitale, cât și să implicăm pacienții ca artiști, promovand lucrarile create de aceștia. Astfel, printurile care fac obiectul expoziției de față vor fi puse în vânzare, iar fondurile redirecționate către această cauză.

Pentru a duce la bun sfârșit acest proiect avem nevoie de ajutorul vostru. Ne mai trebuie încă 6000 de lei pentru a acoperi costurile de producție (printuri fotografii, afișe, flyere, roll-up-uri) și pe cele cu grafica și promovarea proiectului. Orice sumă donată în acest scop este binevenită, iar noi vă suntem, bineînțeles, extrem de recunoscători.

Vă mulțumim pentru susținere și vă asteptăm la expoziție!